Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Peliuutisia

Palaa tästä linkistä takaisin Pelisivulle.

Täältä löydät pelin viimeisimpiä tapahtumia, ja suunnitelmia joita pelaajat ovat yhdessä suunnitelleet. Voit ehkä hahmosi kanssa päästä mukaan tapahtumiin ja isompiin ryhmäpeleihin. Tänne päivitellään myös sääoloja. Vuorokauden aikaan ei ole luottamista, sillä se etenee luultavasti nopeammin kuin ylläpito ehtii päivittelemään. Voit siirtää hahmosi lähes milloin tahansa päivästä yöhön, mutta toivottavaa olisi kysyä sopiiko se muille pelaajille ja voisivatko he liikkua pian itsekin seuraavaan vuorokauden aikaan. Aina jokainen hahmojen välinen "peli" on hieman eri vuorokauden ajassa. Myös säätä voit muokata kuvailemalla sitä hahmosi roolissa. Voit vapaasti kirjoittaa että alkaa vaikka satamaan tai jotain muuta. Kannattaa kysyä sopiiko jokin radikaali säänmuutos muille pelaajille, ja muista että esimerkiksi talvella ei kovin usein sada vaikkapa vettä.
Viimeaikaisissa tapahtumissa on päiväykset, jotka ilmoittavat milloin tapahtuma on alkanut tai ollut käynnissä. Vanhatkin tapahtumat vaikuttavat nykyisyyteen. Uusin on toistaiseksi alinna.
 

Sääolot ja vuorokausi


Tämän hetken sää: Kesä on saapunut Vallattuun kuumana ja paahtavana. Kartanon sisällä on kuin saunassa eikä varjoista tunnu olevan apua kuumuuteen. Kartanoa lähimpänä olevat lätäköt ja juomapaikat ovat kuivuneet, ja eläinten pitää hakea säännöllisesti vettä kaupungin läheltä joesta. Ilta hämärtyy klo 20 aikaan ja yöhön mahtuu parin tunnin pimeä jakso. Aurinko nousee noin klo 6 ja täysin valoisaa on klo 8 mennessä.
Aurinko on laskenut. Ilma on lämmin, +20 astetta, mutta alkanut happosade saa ilman tuntumaan viileämmältä. Sade on moninpaikoin rankkaa, sateelle altistuminen on vaarallista jo lyhyinä aikoina.

Vuorokauden aika on nyt ilta/yö (noin klo 19 - 22)
Päivitetty 16.1.

 

Viimeaikaiset tapahtumat

Siirry tästä linkistä aikaisempiin tapahtumiin

Uusin on alla.

10.11. >> Kesähelteet
- (klo 16 - 19) Evakkopaikalla Shin lyöttäytyy Mitran seuraan.
- (klo 16 - 19) Kaupungissa Furi ja Alik juovat kyllikseen. Furi lähtee metsästämään fasaania, mutta kohtaa vihamielisen Igorin.
- (klo 16 - 19) Kartanolla Shilo lähtee tutkimaan tyhjää Kartanoa. Mysticin ehdotuksesta Faizan kuollut pentu haudataan Kartanon hautuumaalle yhteisöläisten joukkoon. Tämän jälkeen Venta lähtee Faizan kanssa kohti evakkopaikkaa.

11.11. >> Kesähelteet
- (klo 16 - 19) Shin ja Mitra juttelevat. Evakkoleiri on saatu pystyyn.
- (klo 16 -19) Inferno lähettää Adjan vakoilemaan Yhteisöä.
- (klo 16 -19) Aslanin ja Ubon partio kääntyy takaisin kohti Kartanoa. Matkalla Aslan pelastaa kissanpennun, ja pian sen jälkeen puoli partiota jää kaatuvan puun alle. Kukaan ei onneksi kuole. Adja saapuu paikalle ja teeskentelee loukkaantunutta.
- (klo 16 -19) Evakkopaikalla Niyra menee Dovanin luokse.

12.11. >>  Kesähelteet
- (klo 16 -19) Tajutonta teeskennellyt Dovan esittää katuvaa, ja saa Niyran säälimään uroksen kohtaloa, saaden Niyran harkitsemaan uudelleen Dovanin armahtamista.
- (klo 16 - 19) Lich ja Roerig pääsevät jatkamaan pakoaan rakennuksen toiselle puolelle, ja päätyvät tulipalon luo. He yrittävät käyttää savua apuna pakenemisessa. Flako jättää takaa-ajon sikseen, eikä uskalla mennä savuun juoksemaan. Zero jatkaa Lich ja Roerigin jahtaamista.
- (klo 16 - 19) Venta ja Shilo pääsevät evakkopaikalle ja huolehtivat Faizan muiden emojen luokse.

14.11. >> Kesähelteet
- (klo 16 - 19) Niyran pyynnöstä Desafio etsii Rayon, joka menee juttelemaan Niyralle.

18.11. >> Kesähelteet
- (klo 17 - 20) Kaupungissa Igor teeskentelee ystävällistä ja ehdottaa Alikia ja Furia tulemaan mukaansa laumatoveriensa luo.
- (klo 17 - 20) Aslan ja Ubo ottavat Adjan mukaansa partioon ja pääsevät tyhjennetylle Kartanolle.
- (klo 17 -  20) Evakkopaikalla Mitra lyö Shiniä.

29.11. >> Kesähelteet
- (klo 17 - 20) Evakkopaikalla Creeta joutuu veljensä ja muiden nuorten kissojen kiusaamaksi.
- (klo 17 - 20) Shin ehdottaa Mitralle koulutustuokiota parantajaoppilaille.
- (klo 17 - 20) Rayo kokoaa eläimiä kokousta varten.
- (klo 17 - 20) Ubo ja Aslan pääsevät evakkopaikalle ja saavat kuulla Dovanin vangitsemisesta.
- (klo 17 -20) Kaupungissa Alik ja Furi jatkavat matkaansa. Igor lähettää varjostajan niiden perään.

9.12. >> Kesähelteet
- (klo 17 - 20) Shin saa jonkinlaista kannatusta koulutusehdotukselleen.
- (klo 18 - 21) Eläimet siirtyvät kuuntelemaan kokousta, jossa kerrotaan toimintaohjeita, ja ilmoitetaan Dovanin vangitsemisesta. Karkuria ei aiota vielä tappaa.
- (klo 18 - 21) Kaupungissa Yokai ja Nico sattuvat löytämään Ricon, Strixin, Jurin ym. joukon. Selviytyjäjoukko huomaa pilvet.
- (klo 18 - 21) Kaupungissa Alik ja Furi saavat saaliikseen pienen jäniksen. Hekin huomaavat pilvet.

16.1. >> Kesähelteet
- (klo 19 - 22) Happosateet iskevät kunnolla Yhteisön metsiin ja sitä reunustavaan kaupunkiin.
- (klo 19 - 22) Kaupungissa Rico, Strix ja Yokai tovereineen etsivät epätoivoisesti suojaa.
- (klo 19 - 22) Alik ja Furi pakenevat sadetta etelämässä kaupungissa. Furi hyppää päin kellarinikkunaa ja pääsee sisälle turvaan. Pentu loukkaantuu lasinsiruihin. Alik ei mahdu ikkunasta taloon sisälle, joten se jättää pennun ja menee etsimään itselleen suojaa.
- (klo 19 - 22) Leirissä syntyy täysipaniikki kun sateet alkavat. Dovan anoo Niyralta uutta mahdollisuutta.
- (klo 19 - 22) Roerig, Zero ja Lich elävät takaumassa, eikä niille ole vielä edes alkanut sadetta.

 

Ei uutisia.

 

Klikkaa otsikko auki tai kiinni, nähdäksesi tai sulkeaksesi chattiuutiset. Chattiuutisissa on viimeisimpiä yksittäisiä pelaajia koskevia uutisia ja ilmoituksia ym. Uusien ilmoituksien tultua olisi mukava jos kuittaisit chattiin nähneesi ilmoituksen.

Tilannepäivitys uusille pelaajille

Yhteisön mailla riehuu petturit Roerig ja Dovan, sekä Zeke, joita jokaisen koiran ja kissan tulee varoa. Vallatussa riehuu metsäpalo joitain päiviä.
Pelissä on meneillään metsäpalo-tapahtuma. Yhteisön reviirin koillisosa (Kartan löydät infosta) on liekkien vallassa. Metsäpalon takia Kartanoa ei voi käyttää pelialueena, sillä se on evakoitu! Yhteisö asuu tällä hetkellä metsän lounaisosassa.

Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat on jo suurelta osin pelaajien hyväksymiä ja toivomia tapahtumia, jotka tulevat pelissä varmasti joskus tapahtumaan. Tapahtumat eivät ole tässä listattuna varmassa tapahtumajärjestyksessä.

~

Parantaja Shin aikoo pitää metsässä opetustuokion nuorille parantajille. Aiheena mm. happosateet ja kollin oma Ubo-veli sokeine silmineen. Tällä reissulla luultavasti Zeke tappaa Shinin tutun Sirin. Mukaan tervetulleita kaikki, etenkin parantajat ja karkurit.
 

~

Kesä tulee olemaan paahtavan kuuma. Tulossa on Happosade sekä kuivuuden aiheuttama metsäpalo. Metsäpalossa osa metsästäjistä voisi menettää kotinsa, joka triggeröisi Yhteisön muuton kohti pohjoista. Sitten saataisiin Komendantitkin käyttöön.

~

Metsäpalon on suunniteltu kestävän pelin ajassa joitain päiviä. Vaikka tuli ei yletä Kartanoon saakka, Yhteisö evakoidaan Kartanosta palon ajaksi.

Metsäpalon sammumiseksi on ehdotettu happosadetta, joka on omiaan aiheuttamaan tuhoa taivasalla nukkuvalle Yhteisölle. (Toinen vaihtoehto palon sammumiselle on tuulen pysähtyminen, jolloin tuli ei pääse enää uusien kasvien kimppuun, ja tukahtuu palavan aineksen loppuessa).

~

Alla taustaa Yhteisön laajenemisjuoneen:
Yhteisö on uusien jäsenien ja pentueiden myötä kasvamassa niin suureksi, että Kartanosta alkaa yksinkertaisesti loppua asuintila. Siksi Yhteisön suunnitellaan laajenevan uusiin rakennuksiin, joista lähimmät ovat Pohjoisen talot.
Osa yhteisöläisistä lähtee siis muuttamaan pohjoiseen, etsii sopivan/sopivat asuinrakennukset ja perustaa sinne ns. mini Kartanon. Näitä muuttajia voivaat olla npc-hahmot, sekä halukkaat pelaajalliset hahmot. Pohjoinen pysyy Kartanon komennuksessa, ja Pohjoisen koirat ja kissat ovat aina tervetulleita Kartanoon, joka pysyy Yhteisön päätukikohtana. Muutto pohjoiseen ei ole pysyvää, eli sinne menevät eläimet voivat tarpeen vaatiessa yöpyä Kartanossa tai muualla Yhteisön mailla. Pohjoiseen kuitenkin tarvitaan kokoajan samat resurssit kuin Kartanoonkin, eli siellä täytyy aina olla Kaartilaisia, Parantajia ja metsästäjien tuomaa ruokaa. Pohjoiseen muuttavat eläimet pysyvät yhteisöläisinä, eli kissat kuuluvat yhä Auonyyn ja koirat Yadiin.

Koska Yhteisön Arvovaltaiset pysyvät suurimman osan ajasta päätukikohdassa Kartanossa, tarvitaan eläimiä vastaamaan Pohjoisen arjen pyörittämisestä ja päätöksien teosta. Sitä varten pelissä luodaan uusi Arvovaltaisasema; Komendantti. Komendatteja tulee koirille ja kissoille omansa, sekä heidän varahenkilönsä. (Lue lisää Infosta, tästä linkistä).

~

Vieras, vihainen koiralauma on vilahtanut muutamassa roolissa pelissä. Vihollislauman hahmot pidetään npc-hahmoina. Vihollislauman npc-hahmoille voi luoda lyhyitä esittelyitä, ja npc:n luoja kirjoittaa pääosin kyseisellä hahmolla. Kun vihollistapahtuma loppuu, npc-hahmot katoavat. Jos vihollislaumasta jotkut päättävät jäädä Yhteisöön, niistä voi tehdä oikeita hahmoja, joiden menneisyydessä käy ilmi niiden entinen lauma. Vihollislauman alfa ja beta lasketaan pelissä arvovaltaishahmoksi. Pelaaja, jolla on jo kaksi arvovaltaista, ei voi ottaa samanaikaisesti vihollislauman johtohahmoa.

 

Mahdolliset tapahtumat

Mahdolliset tapahtumat ovat pelaajien toivomia ja ehdottamia tapahtumia, jotka eivät vielä ole saaneet kannatusta tai tarkkaa suunnittelua.
Mahdolliset tapahtumat voivat olla ryhmäpelejä, tai pelaajien henk.koht suunnitelmia, mutta jos niihin voi osallistua muitakin pelaajia, niitä voitaisiin listailla tänne. Uusia mahdollisia juonenkäänteitä voi ehdottaa chatissa.

~

Kartano on jo vanha, sään pieksemä rakennus. Kaipa sen rakenteet ovat jo alkaneet haurastumaan. Tuleviin pelitapahtumiin voisi siis kuulua jokin isompi Kartanossa sattuva tapaturma. Esimerkiksi jokin parveke voisi luhistua lumen painosta ja pudota alas. Eniten vahinkoa tuottaisi luultavasti ylempien kerroksien parvekkeet, jotka sijaitsevat talon etupuolella. (Etupihalla kulkee enemmän porukkaa) Jääkö joku putoavien rakenteiden alle? Onko joku onneton parvekkeella sen pudotessa?

 

5. kerroksessa on paljon huoneita joita ei käytetä, eivätkä ne ole pelin kannalta tärkeitä. Jokin viidennen kerroksen tyhjien 1-12 huoneiden lattia voisi romahtaa ja pudota seuraavaan, alempaan kerrokseen. Onko sortuvassa huoneessa joku putoamishetkellä? (Aiheuttaako esim huoneeseen menevän koiran paino romahduksen?) Kuoleeko/loukkaantuuko joku rakenteiden alle jäävä Kaartin tiloissa? (Mahdollisuus olla kissoja, metsästäjiä ja Kaartilaisia, Kaartilaisten vierailevia perheen jäseniä yms) Vai ehditäänkö edes osa saada ajoissa ulos/kaivettua esiin rakenteiden seasta? Seuraako romahduksesta jälkeenpäim jotain muuta haittaa? (Esimerkiksi lahonneiden ja homeisten rakenteiden pöly, sekä ilmaan levinnyt tomu/laasti voi aiheuttaa joillekin silmä/hengitysoireita yms)

 

-

 

©2019 Vᴀʟʟᴀᴛᴛᴜ ᴿᵖᵍ - suntuubi.com