Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Peliuutisia

Palaa tästä linkistä takaisin Pelisivulle.

Täältä löydät pelin viimeisimpiä tapahtumia, ja suunnitelmia joita pelaajat ovat yhdessä suunnitelleet. Voit ehkä hahmosi kanssa päästä mukaan tapahtumiin ja isompiin ryhmäpeleihin. Tänne päivitellään myös sääoloja. Vuorokauden aikaan ei ole luottamista, sillä se etenee luultavasti nopeammin kuin ylläpito ehtii päivittelemään. Voit siirtää hahmosi lähes milloin tahansa päivästä yöhön, mutta toivottavaa olisi kysyä sopiiko se muille pelaajille ja voisivatko he liikkua pian itsekin seuraavaan vuorokauden aikaan. Aina jokainen hahmojen välinen "peli" on hieman eri vuorokauden ajassa. Myös säätä voit muokata kuvailemalla sitä hahmosi roolissa. Voit vapaasti kirjoittaa että alkaa vaikka satamaan tai jotain muuta. Kannattaa kysyä sopiiko jokin radikaali säänmuutos muille pelaajille, ja muista että esimerkiksi talvella ei kovin usein sada vaikkapa vettä.
Viimeaikaisissa tapahtumissa on päiväykset, jotka ilmoittavat milloin tapahtuma on alkanut tai ollut käynnissä. Vanhatkin tapahtumat vaikuttavat nykyisyyteen. Uusin on toistaiseksi alinna.
 

Sääolot ja vuorokausi


Tämän hetken sää: Kesä on saapunut Vallattuun kuumana ja paahtavana. Kartanon sisällä on kuin saunassa eikä varjoista tunnu olevan apua kuumuuteen. Kartanoa lähimpänä olevat lätäköt ja juomapaikat ovat kuivuneet, ja eläinten pitää hakea säännöllisesti vettä kaupungin läheltä joesta.
Tällä hetkellä on aurinkoista ja kuumaa, lämpötilan pysyessä kokoajan yli 20 asteen.

Vuorokauden aika on nyt päivä (noin klo 15 - 18)
Päivitetty 18.10.

 

Viimeaikaiset tapahtumat

Siirry tästä linkistä aikaisempiin tapahtumiin

Uusin on alla.

29.9. >> Kesähelteet
- (klo 13 - 16) Shin antaa hyvää kuvaa itsestään muille kissoille.
- (klo 14 - 17) Tulelta pakenijat yrittävät päästä kiertämään lieskamerta. Kesken juoksemisen Furi joutuu eroon joukosta, ja Alik lähtee etsimään pentua. Muutaman vaarallisen tilanteen jälkeen Furi ja Alik päätyvät jokeen ja ajautuvat kilometrien matkan etelämmäs. Muu joukko pääsee turvallisesti sillan ylitse, ja kaupungin puolelle. Alik ja Furi nousevat rantaan kaupungin puolella ja lähtevät etsimään reittiä muun joukon ja sillan luo.
- Lich palaa Kartanolle kertomaan metsäpalosta. Savupilvet nähdään jo Kartanon pihalle. Niyra tulee ottamaan Lichin raportin vastaan.

30.9. >> Kesähelteet
- (klo 14 - 17) Shilo kohtaa metsässä Ventan.

5.10. >> Kesähelteet
- (klo 14 - 17) Furin ja Alikin reitti katkeaa metalliaitaan, jonka kiertääkseen koirat yrittävät kulkea läheisen rakennuksen läpi. Kaksikko ei ehdi kulkea hämärässä rakennuksessa kauan, kun Alikin palovammaan kangasta etsinyt Furi putoaa lattialuukun läpi rakennuksen kellariin.
- (klo 14 - 17) Kartanolla Lich kertoo Komentajan, ja vedenhakijoiden jääneen tulen vangiksi ja kuolleen. Uutinen järkyttää Niyraa ja Aslania, mutta kumpikaan ei epäile Lichin rehellisyyttä.

6.10 >> Kesähelteet
- (klo 14 - 17) Ubo saapuu muun linjapartion kanssa Niyran, Aslanin ja Lichin seuraan Kartanon pihalle kuullakseen mitä on tapahtunut.
- (klo 14 - 17) Shin, Mitra, Creeta ja Luna menevät myöskin ottamaan selvää mitä Kartanon pihalla ulistaan.
- (klo 14 - 17) Shilo ja Venta huomaamat metsäpalon savupilven ja lähtevät katsomaan lähempää mikä savun aiheuttaa. Metsäpalon lähestyessä he kohtaavat yhteisöläisen koiraperheen, joka pyytää apua pentujen hakemiseen, joista osa on jäänyt pesään metsäpalon lähelle.

14.10. >> Kesähelteet
- (klo 15 - 18) Aslan kertoo Ubolle ja muulle partiolle mitä on tapahtunut, ja ottaa Ubon joukkoineen sekä vastahakoisen Lichin mukaansa, lähtiessään tarkastamaan tulipalon tilannetta.
- (klo 15 - 18) Niyra jää Kartanolle ja määrää eläimiä valmistautumaan Kartanon hylkäämiseen. Collie pyytää Mysticiä suorittamaan vaarallisen tehtävän, ja jäämään Kartanolle niin pitkäksi aikaa kuin tulelta on mahdollista, auttamaan mahdollisia pakenijoita.
- (klo 15 - 18) Kellarista Furi löytää lattianrajasta ilmastointikanavan, josta kulkeutuu raikasta ilmaa. Yhdessä Alikin kanssa pentu lähtee ryömimään metallionkaloon. Furi löytää uloskäynnin ja Alik mahtuu äkillisesti kavenneesta ilmastointikanavasta uloskäynnin luo.
- (klo 15 - 18) Shilo ja Venta lähtevät pentujen isän kanssa hakemaan pentuja. Venta ja Shilo jäävät kuitenkin isästä jälkeen, kun Shilo pysähtyy vaarallisen lähelle tulta.

18.10. >> Kesähelteet
- (klo 15 - 18) Aslan partioineen saapuu metsäpalon rajalle. He kuulevat jonkun yskivän tulen suunnalla, joilloin Ubo ja muut Kaartilaiset menevät katsomaan lähempää. Aslan kiipeää läheiseen puuhun tähystämään, ja näkee tulen todellisen hävityksen. Kolli lähtee Ubon ja muun partion perään auttaakseen. Lich sen sijaan häipyy vähin äänin paikalta, jättäen Aslanin, Ubon ja muut oman onnensa nojaan.
- (klo 15 - 18) Parantajaoppilas Lyra löytää loukkaantuneen mäyräkoiran, joka ei kuulu Yhteisöön, ja vie sen Kartanon pihalle. Mitra saapuu Lyran luo kyselemään vieraasta koirasta.
- (klo 15 - 18) Shin välttelee työntekoa tapansa mukaan, ja heittäytyy maahan Lunan ja Creetan eteen. Kollin teeskentely uppoaa ainakin Lunaan ja naaras huolestuu tosissaan kollista.
- (klo 15 - 18) Mystic ottaa Niyran antaman tehtävän vastaan ja kerää vahvoja koiria jäämään Kartanolle viimeiseen asti. Muunmuassa harjoittelijoiden pelkäämästä Jaffasta löytyy kunniallinen puoli, kun uros jää Mysticin avuksi Kartanolle.
- (klo 15 - 18) Strix, Juri, Rico ja muut jatkavat matkaa syvemmälle kaupunkiin. Joukkoa huolestuttaa vedenpuute kuumassa säässä, ja he pysähtyvät etsimään lähirakennuksista vettä, jakautuen kahteen ryhmään. Jurin, Strixin, Miton ja Ezran ryhmä löytää rakennukseensa sisäänkäynnin auton sortamasta sivuseinästä.
- (klo 15 - 18) Roerig seurailee tulipaloa etäältä.
- (ko 15 - 18) Niyra johtaa Kartanon evakoimista.

 

20.9. Meikäläinen// Mikä Akamen tiedoissa oli menny väärin? Osa hahmoistasi on erotusuhalla.

29.9. Kaikki hox; Happosateiden oireisiin pieniä muutoksia! Erotusuhat hahmoista ja pelaajista listataan jatkossa Pelaajat-sivulle. Aluekarttaan tulee/tullut muutoksia. Ylläpito toivoo suhteiden päivittelyä.

15.10. Vihollislaumajutuista ja metsäpalon jälkeisistä tapahtumista on tullut infoa sivustolle.

 

Klikkaa otsikko auki tai kiinni, nähdäksesi tai sulkeaksesi chattiuutiset. Chattiuutisissa on viimeisimpiä yksittäisiä pelaajia koskevia uutisia ja ilmoituksia ym. Uusien ilmoituksien tultua olisi mukava jos kuittaisit chattiin nähneesi ilmoituksen.

Tilannepäivitys uusille pelaajille

Yhteisön mailla riehuu petturit Roerig ja Dovan, sekä Zeke, joita jokaisen koiran ja kissan tulee varoa. Vallatussa riehuu metsäpalo joitain päiviä.
Pelissä on meneillään metsäpalo-tapahtuma. Yhteisön reviirin koillisosa (Kartan löydät infosta) on liekkien vallassa.
 

Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat on jo suurelta osin pelaajien hyväksymiä ja toivomia tapahtumia, jotka tulevat pelissä varmasti joskus tapahtumaan.
Uudet tekstit kursivoidaan, jotta pelaajien on helpompi löytää uutiset.

~

Kesä tulee olemaan paahtavan kuuma. Tulossa on Happosade sekä kuivuuden aiheuttama metsäpalo. Metsäpalossa osa metsästäjistä voisi menettää kotinsa, joka triggeröisi Yhteisön muuton kohti pohjoista. Sitten saataisiin Komendantitkin käyttöön.

~

Metsäpalon on suunniteltu kestävän pelin ajassa joitain päiviä. Vaikka tuli ei yletä Kartanoon saakka, Yhteisö evakoidaan Kartanosta palon ajaksi.

Metsäpalon sammumiseksi on ehdotettu happosadetta, joka on omiaan aiheuttamaan tuhoa taivasalla nukkuvalle Yhteisölle. (Toinen vaihtoehto palon sammumiselle on tuulen pysähtyminen, jolloin tuli ei pääse enää uusien kasvien kimppuun, ja tukahtuu palavan aineksen loppuessa).

~

Alla taustaa Yhteisön laajenemisjuoneen:
Yhteisö on uusien jäsenien ja pentueiden myötä kasvamassa niin suureksi, että Kartanosta alkaa yksinkertaisesti loppua asuintila. Siksi Yhteisön suunnitellaan laajenevan uusiin rakennuksiin, joista lähimmät ovat Pohjoisen talot.
Osa yhteisöläisistä lähtee siis muuttamaan pohjoiseen, etsii sopivan/sopivat asuinrakennukset ja perustaa sinne ns. mini Kartanon. Näitä muuttajia voivaat olla npc-hahmot, sekä halukkaat pelaajalliset hahmot. Pohjoinen pysyy Kartanon komennuksessa, ja Pohjoisen koirat ja kissat ovat aina tervetulleita Kartanoon, joka pysyy Yhteisön päätukikohtana. Muutto pohjoiseen ei ole pysyvää, eli sinne menevät eläimet voivat tarpeen vaatiessa yöpyä Kartanossa tai muualla Yhteisön mailla. Pohjoiseen kuitenkin tarvitaan kokoajan samat resurssit kuin Kartanoonkin, eli siellä täytyy aina olla Kaartilaisia, Parantajia ja metsästäjien tuomaa ruokaa. Pohjoiseen muuttavat eläimet pysyvät yhteisöläisinä, eli kissat kuuluvat yhä Auonyyn ja koirat Yadiin.

Koska Yhteisön Arvovaltaiset pysyvät suurimman osan ajasta päätukikohdassa Kartanossa, tarvitaan eläimiä vastaamaan Pohjoisen arjen pyörittämisestä ja päätöksien teosta. Sitä varten pelissä luodaan uusi Arvovaltaisasema; Komendantti. Komendatteja tulee koirille ja kissoille omansa, sekä heidän varahenkilönsä. (Lue lisää Infosta, tästä linkistä).

~

Vieras, vihainen koiralauma on vilahtanut muutamassa roolissa pelissä. Vihollislauman hahmot tullaan luultavasti pitämään npc-hahmoina. Vihollislauman npc-hahmoille voi luoda lyhyitä esittelyitä, ja npc:n luoja kirjoittaa pääosin kyseisellä hahmolla. Kun vihollistapahtuma loppuu, npc-hahmot katoavat. Jos vihollislaumasta jotkut päättävät jäädä Yhteisöön, niistä voi tehdä oikeita hahmoja, joiden menneisyydessä käy ilmi niiden entinen lauma. Vihollislauman pomo, varapomo ym. (mikäli sellaisia otetaan ohjattaviksi hahmoiksi) lasketaan pelissä arvovaltaishahmoksi. Pelaaja, jolla on jo kaksi arvovaltaista, ei voi ottaa samanaikaisesti vihollislauman johtohahmoa.

 

Mahdolliset tapahtumat

Mahdolliset tapahtumat ovat pelaajien toivomia ja ehdottamia tapahtumia, jotka eivät vielä ole saaneet kannatusta tai tarkkaa suunnittelua.
Mahdolliset tapahtumat voivat olla ryhmäpelejä, tai pelaajien henk.koht suunnitelmia, mutta jos niihin voi osallistua muitakin pelaajia, niitä voitaisiin listailla tänne. Uusia mahdollisia juonenkäänteitä voi ehdottaa chatissa.

~

Kartano on jo vanha, sään pieksemä rakennus. Kaipa sen rakenteet ovat jo alkaneet haurastumaan. Tuleviin pelitapahtumiin voisi siis kuulua jokin isompi Kartanossa sattuva tapaturma. Esimerkiksi jokin parveke voisi luhistua lumen painosta ja pudota alas. Eniten vahinkoa tuottaisi luultavasti ylempien kerroksien parvekkeet, jotka sijaitsevat talon etupuolella. (Etupihalla kulkee enemmän porukkaa) Jääkö joku putoavien rakenteiden alle? Onko joku onneton parvekkeella sen pudotessa?

 

5. kerroksessa on paljon huoneita joita ei käytetä, eivätkä ne ole pelin kannalta tärkeitä. Jokin viidennen kerroksen tyhjien 1-12 huoneiden lattia voisi romahtaa ja pudota seuraavaan, alempaan kerrokseen. Onko sortuvassa huoneessa joku putoamishetkellä? (Aiheuttaako esim huoneeseen menevän koiran paino romahduksen?) Kuoleeko/loukkaantuuko joku rakenteiden alle jäävä Kaartin tiloissa? (Mahdollisuus olla kissoja, metsästäjiä ja Kaartilaisia, Kaartilaisten vierailevia perheen jäseniä yms) Vai ehditäänkö edes osa saada ajoissa ulos/kaivettua esiin rakenteiden seasta? Seuraako romahduksesta jälkeenpäim jotain muuta haittaa? (Esimerkiksi lahonneiden ja homeisten rakenteiden pöly, sekä ilmaan levinnyt tomu/laasti voi aiheuttaa joillekin silmä/hengitysoireita yms)

 

-

 

©2018 Vᴀʟʟᴀᴛᴛᴜ ᴿᵖᵍ - suntuubi.com